Go to Top

Handboek Vrouwelijk Leiderschap

Handboek   Vrouwelijk   Leiderschap

 Pad naar een hoopvolle toekomst

cover

Het boek met een Voorwoord door Jan Bommerez en de reactie van Neelie Kroes kun je bestellen voor €20,00 incl verzendkosten.

De reacties op de inhoud van het boek vind je onderaan deze pagina.
Op de achterflap van het boek staat:
Dit boek is voor pioniers, voor bewuste vrouwen die een positie willen innemen in de voorhoede naar een nieuwe kijk op vrouwelijk leiderschap. Een vorm waar openheid, verbondenheid en verbeeldingskracht essentieel is. De verschillende uitdagingen waarmee we momenteel wereldwijd  geconfronteerd worden zijn de perfecte gelegenheid voor deze nieuwe start.
Meriam Jansen (1950) heeft zelf hierin heel wat stappen moeten zetten. Allerlei vermeende zekerheden bleken slechts een illusie. Haar imago heeft ze afgelegd, de betekenis van haar leven  gevonden, en daarmee het fundament van geluk en balans. De tientallen jaren dat ze zich alleen en eenzaam voelde zijn voorbij; ze is van zichzelf en het leven gaan houden.
De toekomst bewust, uit vrije keuze en vrije wil mede vorm geven, dat kan jij ook. Door authentiek jezelf zijn. Jezelf verrijken door te weten wie je bent en wat je hier te doen hebt is een spirituele verantwoordelijkheid. Voor jezelf, de ander, de wereld.
Wat is er mooier dan dat!
Wij kunnen er iets van maken!
Aan jou de uitdaging die te aan nemen –

In dit boek vind je het door Meriam ontwikkelde model De CreatieCurve. Het biedt handvatten om je vrouweigen kwaliteiten te herkennen zodat je met meer impact je idealen kunt realiseren.

IMG-20150515-WA0002

Meriam Jansen
pionier, trainer, coach, spreekster en eyeopener
eigenaar van Meri Terra – Live Your Feminine Excellence,
Ze was schoolbegeleider, studeerde pedagogiek en structural cognitive modifiability. Haar missie werd duidelijk door de opleidingen Agency Conscious Evolution en Feminine Awakening.

 

Bestellen Handboek voor Vrouwelijk Leiderschap

Je naam (verplicht)

Je email (verplicht)

Voer deze code hieronder in: captcha

 

Deel uit het Voorwoord door Jan Bommerez
……………Wat op de werkvloer gebeurt is nog altijd verre van in balans. Er is nog steeds weinig interesse voor EQ. Er is nog steeds seksuele intimidatie van vrouwen en de vrouwen aan de top zijn daar meestal toch gekomen door zich zeer mannelijk te gedragen. Meriam verwijst in dit verband naar een artikel in de Volkskrant (2008) met als titel ‘Topvrouwen maken de belofte van vrouwelijk leiderschap niet waar’. Het is mijns inziens vooral een opdracht  voor vrouwen om duidelijk te maken in organisaties wat het verschil is tussen macht en kracht. Macht heeft te maken met machtsverhoudingen en hiërarchie. …………………….Zolang  wij ons afsluiten uit angst, sluiten wij ook ons groeipotentieel af. En afsluiten is natuurlijk ook de vijand van verbinding en openheid. Wat wij samen kunnen in synergie is van een hele andere orde dan alleen maar ‘samen werken’. De fenomenale co-intelligentie die speelt in natuurlijke ecosystemen zoals een vlucht trekvogels en de termieten waar Meriam naar verwijst in haar boek,  is waar organisaties nu het meeste behoefte aan hebben. Innovatie komt steeds minder van ‘lonely rangers’ en steeds meer van teams in synergie, teams met een gedeelde passie………………….

Reacties:

Maria W.
Je boek heb ik praktisch ademloos doorgelezen….in twee dagen ….daarna frases opnieuw gelezen en op me laten inwerken…
Het boeit me zeer wat je schrijft, hoe je schrijft.
Je hebt je persoonlijke zoektocht verweven in je boek zonder te vervallen in clichés of drama wat het heel sterk maakt.
Open-hartig, dat is in deze context een treffend woord en dat ontroert me bij tijd en wijle.
Je hebt een heel bijzonder model gevonden, helder beschreven, waar elke vrouw, elk mens zich in kan vinden om verder te groeien.
Het is een goed toegankelijk boek en zal het graag aanbevelen aan ieder die ik ken.
Overigens, in Purmerend zit een fijne boekwinkel, Het Leesteken, waar jij met een lezing goed in zou passen!
Meriam…. jij bent een waarachtig mens.
Dank je zeer.

Liesbeth van B. – bedrijfskundig vernieuwer en interim manager
Het boek heb ik in 2 rukken uitgelezen. En het mooie is dat een van mijn vriendinnen dit moment in een fase zit die vraagt om leiderschap te nemen. Dus heb ik vanochtend haar je boek gegeven ter inspiratie. Ik heb het vanochtend uitgelezen en denk dat het boek veel vrouwen kan helpen. Gaaf gedaan zeg

Karin M. – docent
Ik word er ook heeel blij van… Ervaar zo vaak een kloof en daardoor onmacht met het ‘mannelijke’. Lang geprobeerd me dan maar vanuit de mannelijke oriëntatie mee te bewegen, maar dat voelt zo tegennatuurlijk… de feministische ‘anti’ stroom past me ook niet… samenwerken voelt fijn, en dat is wat jij ook prachtig verwoordt en in mooie ‘kijkkaders’ zet. Blijblijblij!

Joya
Ik heb het boek uit en vond hem mooi. Er staat wel  veel in en ik moest af en toe rusten om in het in me op te nemen. Er zijn veel teksten om nog eens opnieuw te lezen.

Paula T- medewerkster zorgboerderij
Geroerd, enthousiast, verwonderd! Al deze emoties komen los na het lezen van jouw boek. Mijn lijst met vriendinnen/vrouwen die ik jouw boek kado doe werd tijdens het lezen steeds langer. Meriam, veel zaken heb jij zo fantastisch op ppapier gezet, in woorden gevangen, die ik diep van binnen wel wist, maar er niets mee deed, of niet bewust was.

Els E.
Hi Meriam ik wil je even laten weten dat ik begonnen ben aan je boek. Ik vind het duidelijk en het leest fijn. Het heeft mij al enkele inzichten gegeven vooral de eenzaamheid , verbondenheid en de zoektocht naar je werkelijke doel. Ik heb dat duwtje nodig, ik ga verder met jouw boek en vind dat duwtje. …….

4 Responses to "Handboek Vrouwelijk Leiderschap"

 • els van de pavert
  8 april 2015 - 08:26 Reply

  Wat fijn dat het boek bijna af is Meriam
  Alleen de voorkant al met die prachtige foto en de tekst nodigt uit om het boek te gaan lezen.
  Ik ben heel benieuwd.

 • Maleene de Ridder
  28 mei 2015 - 07:10 Reply

  proficiat met deze mijlpaal Meriam! De voorkant en de teksten maken me erg nieuwsgierig!

 • Milia van de Pavert
  11 juni 2015 - 08:25 Reply

  Ziet er goed uit Meriam. Proficiat!

 • Belinda
  9 juli 2015 - 09:09 Reply

  Ik kan niet wachten om het boek te lezen! Gieke, dank voor je tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *